Choď na obsah Choď na menu

Dôležité je,aby si bola šťastná ty..

30. 6. 2017

6e3a1956228f5969cbc3acb27f9e2ba7.jpgVieš, zlatko, všade sa píše, že láska je krásna a tomu ver, že je. Pretože, keď miluješ nič nebolí, odídu starosti, zmiznú vrásky, , nie je to síce stopercentné, ale láska nasádza ružové okuliare. A vieš čo sú tie ružové  okuliare? To je keď ťa nič netrápi, aj keď to tu stále je, a reálne funguje naďalej s tebou, ako tá guľa, ktorá sa nasádza väzňom na nohu, ale odrazu, keď je niekto pri tebe a ty kráčaš popri ňom zabúdaš na ťažkú guľu a kráčaš s nim, zahľadená len do jeho tváre..

 A tiež sa hovorí, že kto nemiluje ten nežije. Aj to je pravda. S láskou je svet krajší, aj s tebou je svet krajší. 

Ale vieš, zlatko, nastal ten čas. Nastal čas prestať veriť rozprávkam so šťastným koncom, o statočných princoch a krásnych princeznách. Je čas prestať veriť, že čím viac zo seba dáš, tým viac budú všetci naokolo šťastní a tým viac bude tento svet krajší. Nedokážeš to sama! Nie preto, že si slabá, alebo, že si žena, ale preto, že ty sama nie si šťastná.

Zlatko, dám ti jednu radu do života, nikdy neži tak, aby si bola nešťastná, na úkor toho, že všetci okolo teba sú. Toto si nikdy žiadna situácia nevyžadovala. Toto nebolo nikým nariadené ani povinné. Ty skrátka môžeš mať tiež svoje splnené sny a túžby a zaslúžiš si byť milovaná.

Pre krátky stručný začiatok. Si jediný človek na tejto planéte, ktorý ťa môže zároveň aj najviac milovať, od slnka až po zem, a zas späť, a človek, ktorý ťa nemôže nikdy zraniť. Prosím, zlatko, povedz si túto vetu každé ráno, aj skôr než vstaneš z postele. AJ tá ranná káva bude chutiť lepšie s myšlienkou, že si milovaná a chcená. A možno ten jemný úsmev na svojej tvári nebudeš ani pociťovať, ale tvoja duša áno, pretože to ona ťa miluje a je ti vďačná.

Viem, myslíš si, že si vtedy najšťastnejšia, keď vidíš ako sa tvoji blízki  radujú a hodujú tomu po čom vždy túžili a ty si povieš, že takto si si to vždy priala. A opýtala si sa niekedy svojho srdca ako by to chcelo ono? Je toto po čom tvoja duša prahla? O tomto si po nociach snívala? Za týmto si si šla? Za neviditeľné slzy pri pohľade na susedu, ktorá ti prevzala chlapa, vo svadobných šatách, kamarátku, ktorá tu nebola vždy, keď si ju potrebovala,  sťahujúcu sa do nového domu s verandou a dvoma kúpelňami?

Ale teraz ti poviem pravdu, pravda síce boli, ale je tvoja a je tu kvôli tebe, nie preto, aby si ju v sebe dusila, a nie je ani skrytou nádejou pre teba, ktorá ťa môže po nociach zachraňovať pri myšlienke na to, že aj ty si mohla mať to čo si chcela. Dôležité je, aby si bola šťastná ty a nikto iný. Ani tvoja najlepšia kamarátka sa úprimne nepoteší z každodenných maličkosti, ktoré sa ti podaria. Fakt, že ste spolu vyrastali odmalička a máš pocit, že ju poznáš ako vlastnú dlaň, však nikdy nezmení vec, že ona nebude nikdy tebou, nikdy sa nebude môcť dotknúť tvojej duše, prečítať tvoje myšlienky, počúvať tvoj vnútorný hlas alebo cítiť tvoju bolesť, ona ťa môže milovať už len takú akou sa robíš ty.

Som tvoja duša a hovorím k tebe. Môžeš tešiť milovaných ľudí naokolo, párkrát hodiť mince do nejakej zbierky proti rakovine, zavolať kamošku, ktorá sa cíti samaobčas na kávu, vyvenčiť babke psa, ale nikdy nezabudni na seba.  Keď dokážeš vhodiť mionce do tej krabice, dokážeš čo to investovať aj do seba,  čotak vybehnúť si na wellnes, trochu relaxu po naháňačke s babkinym psom a nezabudni sa posťažovať ani kamarátke. Veď nie si len ty jej bútľava vŕba,  aj vŕba sa občas potrebuje oprieť.

Prajem si, aby si sa raz, aspoň jediný deň,  pozrela do zrkadla a povedala si, že sa miluješ a si šťastná, vo svojich nových topánkach, vo svojom novom dome.