Choď na obsah Choď na menu

Salková tortička s čučoriedkami

13. 8. 2018

Ak ste mlsné papuľky (povedzme si tak škaredo) rovnako ako aj ja určite vám učaruje tento jednoduchý recept na úžasnú salkovu tortičku. Ja sama dokážem stiahnúť obyčajnú konzervu salka, takže táto torta bola pre mňa výzva. Čo je na tom ešte lepšie je že budete potrebovať len 5 základných surovín a samozrejme plus zdravé čučoriedky, aby sme neboli také hriešne.

Tak a tu je postup:

Potrebovať budeme:

300 g maslových sušienok

80 g masla

3 vaječné žĺtky

400 ml salka

Šťavu z polovice citróna (ja ale vždy uštedrím)

 

Postup:

Sušienky rozdrvíme, najprv ručne, a na jemno v mixéry. Sušienkovú drť potom zmiešame s maslom a vypracujeme cesto.

Cesto vtlačíme na dno pripravenej okrúhlej formy tak, aby pokrývalo nie len dno, ale zasahovalo aj do okrajov formy (do výšky cca 2 cm).

Formu potom vložíme do vyhriatej rúry, kde pečieme pri teplote 180 stupňov 15 minút.

Počas pečenia korpusu si pripravíme plnku. V miske rozšľaháme žĺtky a postupne k nim za stáleho šľahania pridávame kondenzované mlieko. Do hmoty nakoniec vmiešame šťavu z citróna.

Keď je korpus upečený vyberieme ho z rúry, necháme chvíľku vychladnúť a navrstvíme naň krém. Potom opäť vložíme do rúry a pečieme ešte 10 minút.


Hotovú tortu vyberieme z formy, ozdobí39047717_259147314583421_5006560625812307968_n.jpgme čučoriedkami a môžeme podávať! Dobrú chuť :)

39020296_226618111336397_3480612797706928128_n.jpg