Choď na obsah Choď na menu

Zázračný zázvorový sirup

13. 8. 2018

 

Na začiatok než sa pustíme do varenia, môžme si povedať pár slov o tomto zázraku z prírody.  Možno ho nazvať liekom z prírody a zadarmo. Ďumbier lekársky, známy aj ako zázvor, je exotický druh, ktorého konzumnou časťou je jeho koreň.

Ďumbier je rastlina okrasná prevažne listom, pretože obyčajne nekvitne.

Rovnako ako je vhodný do varenia, pre svoju špecificku arómu a príchuť, prevažne pálivá chuť a vôňamá aj blahodárne účinky pre ľudské telo. Pozitívne vplýva na tráviaci trakt, podporuje chuť do jedla, uľavuje pri zažívacích ťažkostiach. Má antiseptické, protizápalové, stimulujúce a tonizujúce účinky, znížuje hladinu LDL cholesterolu a mierne zvyšuje HDL cholesterol, má antiagregačný a antidiabetický účinok.

Dnes vám, ale prinášam recept zo zázvoru, v kombinácii s medom a citrónom, nesmrteľná kombinácia a vitamínová bomba, výborný pri zápale priedušiek, kašli, ale aj ako prevencia pred chorobami.

Ale pozor so zázvorom to tiež netreba preháňať, pretože rovnako ako pomáha, môže spôsobiť presný opak. Konzumácia surového zázvoru sa odporúča len 2-3x do týždňa. 

magic_bottle_by_silvermoonswan-d669030.jpg

Dávkovanie:

Stačí len pár kvapôčiek odvaru raz týždenne do čaju, buď na dochutenie ochuteného čaju alebo len priamo zaliať vriacou vodou. Pri užívaní ako lieku 1x denne čajová lyžička zázračného elixíru.

 

Čo budeme potrebovať:

med

citróny

zázvor

 

Ako postupovať:

Na začiatok